کاشت نهال آلبالو
نهال آلبالو در مناطقى که به خاطر سرما براى زردآلو و هلو نامناسب هستند به خوبى رشد مىکنند و در مناطقى که داراى تابستانهاى خنک و خشک میباشد بهتر رشد مىکنند.
از نظر مقاومت در برابر سرما آلبالو مشابه سيب است. احتياج سرمائى آلبالو ۶۰۰ تا ۱۶۰۰ ساعت است، ارقام آلبالو معمولاً خودبارور مىباشند.
گردهافشانى توسط حشرات انجام مىشود و براى توليد ميوه کافى نياز به کندوگذارى دارند. شکوفهها، بهصورت جانبى روى سيخکهاى کوتاه و روى شاخههاى يکساله نيز ايجاد مىشوند تا يک محصول اقتصادى توليد گردد و بدين لحاظ در اين گياهان تنککردن ضرورتى ندارد.
گلهاى آلبالو معمولاً بعد از ساير ميوههاى هستهدار باز مىشوند و اين امر باعث مىشود که گياه از خطر سرماى ديررس بهاره در امان بماند.
مشخصات میوه آلبالو
آلبالو میوه درشت و دم کوتاه دارد و نسبت به ارقام دیگر زمان گلدهی دیرتری دارد. ارتفاع آن تا 8 متر هم میرسد. میوه ی درخت بعد از رسیدن، می ریزد. به دلیل مقاومت بالای درخت، میتوان در اغلب مناطق ، اعم از مناطق مرتفع یا پست ، آنرا به خوبی کشت و پرورش داد.
خواص آلبالو:
- آلبالو خون بدن را تصفیه میکند و سبب شفاف شدن رنگ پوست صورت میشود.
- فشار خون را پایین می آورد و ضد نقرس میباشد.
- ضد مواد صفراوی ، ضد حالت تهوع و ضد سنگ کلیه است.
- مسکن تشنگی و اشتها آور است.
- آب آلبالو جهت دفع سنگهای کلیه و مثانه بسیار مناسب است.
- ناراحتیهای روحی همچون افسردگی و اضطراب و خستگی جسمی را از بین میبرد.
شرایط محیطی نهال آلبالو:
مقاومت این درخت در گرما و سرما زیاد است. اما در مناطق خیلی گرم از کاشت آن خوداری کنید. همچنین تحمل خاک شور و قلیایی را نیز دارد و در هر نوع خاکی میروید اما خاک های لیمونی رسی مناسب تر هستند.
جوانه های درخت تا دمای منفی 25 را تحمل میکنند.
تکثیر نهال آلبالو:
آلبالوی مجاری پاجوش ندارد و بر روی درخت آلبالوی وحشی پیوند میشوند.
آفات و بیماری های درخت آلبالو:
آلبالو از نادر درختانی است که آفت ندارند.
آلبالو از نظر گیاه شناسی بسیار به گیلاس شباهت دارد. آلبالو بومی نواحی بین دریای خزر و دریای سیاه است که احتمالاً بذر آن توسط پرندگان به سایر نقاط از جمله اروپا برده شده است. مناطق عمده کشت آلبالو فرانسه، یوگسلاوی و آلمان میباشد.
اقلیم و آب و هوا و دمای مناسب:
نیاز سرمایی آلبالو بین ۱۶۰۰-۶۰۰ ساعت زیر ۷ درجه سانتیگراد میباشد. تابستان های خشک و خنک برای این درخت مناسب است. مقاومت به سرما به اندازه سیب است. ریشه آلبالو در برابر خاک مرطوب نسبت به گیلاس دارای مقاومت بیشتری است و ریشه آلبالو سطحی و تا حداکثر عمق ۵/۱ متر گسترش مییابد.
گیاه شناسی:
نهال آلبالو گیاهی خزان پذیر با برگ های لوزی به صورت متناوب روی شاخه قرار دارند. رنگ پوست آن قهوه ای روشن تا نقره ای است. آلبالو از نظر حجم در مقایسه با گیلاس جای کمتری را اشغال میکند.
ارتفاع درختان آلبالو ۴-۲ متر و ساقه بعضی از ارقام بسیار قابل انعطاف است و براحتی بدون آنکه شکسته شود خم میشود به همین دلیل در چیدن میوه بعضی ارقام نیازی به نردبان نمیباشد و میتوان درخت را خم کرد و میوه آنرا چید.
گل آلبالو معمولاً دیرتر از سایر میوه های هسته دار باز میشود بهمین دلیل معمولاً با خطر سرمازدگی مواجه نمیشود. میوه آلبالو دارای دم بلند که بر اساس بلندی یا کوتاهی دم تقسیم بندی میشود و معمولاً ارقام دم کوتاه مرغوب ترند.
شرایط نگهداری نهال آلبالو
نهال آلبالو یکی از مهمترین محصولات باغی در ایران است و برای رشد بهتر و داشتن محصول بهتر، شرایطی برای نگهداری مناسب آن باید فراهم شود. در زیر به برخی از شرایط نگهداری نهال آلبالو اشاره میکنم:
۱. محل کاشت نهال آلبالو:
نهال آلبالو به خاک رسیده و نیازمند خاک حاصلخیز و دارای زهکشی مناسب است. همچنین باید در محلی که دارای نور کافی و از بادهای شدید محافظت شده است، کاشت شود.
۲. آبیاری درخت آلبالو:
آبیاری منظم و کافی یکی از شرایط اساسی برای رشد سالم نهال آلبالو است. در زمانهای خشک، باید به میزان کافی آب داده شود ولی برای جلوگیری از آببستگی، زمین نباید خیلی مرطوب شود.
۳. مهارت در برداشت برگ و ثمر:
برداشت برگ و ثمر باید با دقت و مهارت انجام شود تا آسیبی به نهال نرساند. همچنین باید توجه داشت که برگ و ثمر باید به موقع برداشت شوند تا رویش بهتری داشته باشد.
۴. آفت و بیماری:
نهال آلبالو ممکن است تحت تاثیر آفت و بیماریهای مختلفی قرار بگیرد که میتوان با استفاده از سموم ضد آفت و بیماری و یا روشهای طبیعی مانند کار با حشرات دشمن بیولوژیک، آنها را کنترل کرد. بهتر است در این زمینه با متخصصان مشورت کنید.
در ادامه، به برخی از نکات دیگر در مورد نگهداری نهال آلبالو اشاره میکنم:
۵. تغذیه:
نهال آلبالو به تغذیه مناسب برای رشد بهتر و داشتن محصول بهتر نیاز دارد. برای این منظور، میتوانید از کودهای آلی و شیمیایی مناسب استفاده کنید. بهتر است کودها را در بهار و پاییز به نهال آلبالو دهید.
۶. تشکیل شاخه و برگ:
برای داشتن شکل و شاخصیت مناسب در نهال آلبالو، باید شاخهها و برگهای اضافی آن را به موقع برید و شکل دهی کنید.
۷. برش درخت:
برای داشتن درختی سالم و با محصول مناسب، باید در فصل زمستان برش انجام داد. این کار باعث تقویت رشد درخت و حذف شاخهها و برگهای خشک و بیمار میشود.
۸. پایداری:
نهال آلبالو ممکن است در برابر بادهای شدید و رطوبت بالا آسیب ببیند. برای جلوگیری از این مشکلات، باید نهال را با استفاده از یک ستون پشتیبانی کنید و در محلی که دارای هوای خنک و خشک است، کاشت کنید.
با رعایت شرایط مناسب نگهداری، نهال آلبالو به رشد سالم و داشتن محصول فراوان میرسد. بهتر است در این زمینه با کارشناسان باغبانی مشورت کنید و از تجربیات آنها بهرهمند شوید.
گل آلبالو معمولاً دیرتر از سایر میوه های هسته دار باز میشود به همین دلیل معمولاً با خطر سرمازدگی مواجه نمیشود. میوه آلبالو دارای دم بلند که بر اساس بلندی یا کوتاهی دم تقسیم بندی میشود و معمولاً ارقام دم کوتاه مرغوب ترند. در اين گياه گل کامل است و قسمت خوراکى ميوه جدار رشد کرده تخمدان مىباشد. معمولا 90 روز بعد از اتمام گل درخت میوه آلبالو میرسد و قابل برداشت است و رنگ رسیده آن قرمز تیره است و حدود 95 درصد آلبالو برای تهیه کمپوت و آبمیوه و مربا به بازار عرضه میشود و مصرف خوراکی آن کم است .
نهالستان آلبالو
اين گياه در مناطقى که به خاطر سرما براى زردآلو و هلو نامناسب هستند به خوبى رشد مىکنند و در مناطقى که داراى تابستانهاى خنک و خشک هستند بهتر رشد مىکنند. از نظر مقاومت در برابر سرما آلبالو مشابه سيب است. احتياج سرمائى آلبالو ۶۰۰ تا ۱۶۰۰ ساعت است، ارقام آلبالو معمولاً خودبارور مىباشند. گرده افشانى توسط حشرات انجام مىشود و براى توليد ميوه کافى نياز به کندوگذارى دارند. شکوفهها، بهصورت جانبى روى سيخکهاى کوتاه و روى شاخههاى يکساله نيز ايجاد مىشوند تا يک محصول اقتصادى توليد گردد و بدين لحاظ در اين گياهان تنککردن ضرورتى ندارد. گلهاى آلبالو معمولاً بعد از ساير ميوه هاى هستهدار باز مىشوند و اين امر باعث مىشود گياه از خطر سرماى ديررس بهاره در امان بماند.
نوع هرس نهال آلبالو
پيرايش (هرس) و تربيت کردن درختان آلبالو در نهالستان های ايران رایج نيست و در ساير نقاط دنيا نيز کوشش مىشود ميزان پيرايش در سطح حداقل نگه داشته بشود، زيرا پيرايش شديد به ويژه در سال هاى اوليه باعث دير به بار نشستن گياه و کم شدن گياه و کم شدن مقدار محصول مىگردد. تربيت کردن اين ميوه به شکل شلجمى باعث مىشود که شاخهها محکمتر گردند و برداشت (مکانيکي) آسانتر شود.
تکثیر درخت آلبالو:
در ايران، از آلبالو تلخ نيز به خاطر مقاومت آن در برابر شرايط نامساعد خاک بهعنوان پايه استفاده مىکنند. اندازه درختان پيوندي، بر حسب قدرت و رقم پايه، از خيلى بزرگ تا پاکوتاه تغيير مىکند.
آلبالو با نام علمى Prunus cerasus از خانواده Rosacea است.
آلبالو گیاهی ست خزان پذیر با برگ های لوزی بصورت متناوب روی شاخه قرار دارند. رنگ پوست آن قهوه ای روشن تا نقره ای میباشد. آلبالو از نظر حجم در مقایسه با گیلاس جای کمتری را نیز اشغال میکند.
ارتفاع درختان آلبالو 4 تا 2 متر و ساقه بعضی از ارقام بسیار قابل انعطاف است و به راحتی بدون آنکه شکسته شود خم میشود به همین دلیل در چیدن میوه بعضی ارقام نیازی به نردبان نمیباشد و میتوان درخت را خم کرد و میوه آنرا چید. گل روی اسپورهای سـال های قبل و همچنین روی شــاخه های ســال قبل هم تشکیل میشود. گل ها بصورت 5تا3 تایی در یک جوانه ظاهر و گل ها دارای 5 گلبرگ، 5 کاسبرگ، پرچم و یک مادگی است. بر عکس گیلاس آلبالو خود بارور است و برای تلقیح نیازی به ارقام گرده افشان ندارد. گرده آلبالو میتواند گل گیلاس را تلقیح کند.
گل آلبالو معمولاً دیرتر از سایر میوه های هسته دار باز می شود. به همین دلیل معمولاً با خطر سرمازدگی مواجه نمیشود. میوه آلبالو دارای دم بلند که بر اساس بلندی یا کوتاهی دم تقسیم بندی میشود و معمولاً ارقام دم کوتاه مرغوب تر میباشند. در اين گياه گل کامل است و قسمت خوراکى ميوه جدار رشد کرده تخمدان مىباشد. معمولا 90 روز بعد از اتمام گل درخت میوه آلبالو میرسد و قابل برداشت است و رنگ رسیده آن قرمز تیره است و حدود 95 درصد آلبالو برای تهیه کمپوت و آبمیوه و مربا به بازار عرضه می شود و مصرف خوراکی آن کم است .
برای خرید نهال آلبالو در کرج با نهالستان جلیلی در تماس باشید.
09122684085