گل سرپژیا
نهالستان جلیلی در کرج
نور مناسب سروپژیا:
درست میباشد که این گیاه نور رو دوست داره ولی نباید در معرض تابش نور مستقیم آفتاب قرار بگیره و بهترین شرایط نوری برای آن نور کامل تا کمی سایه و به دور از نور مستقیم آفتاب می باشد. و داشتن نور کافی باعث خوش رنگ تر شدن برگ ها خواهد شد.
آبیاری:
در اکثر گیاهان آپارتمانی باید خاک خشک شود و سپس آبیاری را شروع کنید که سروپژیا هم باید به این شکل آبیاری شود توجه داشته باشید که آبیاری زیاد و یا نداشتن زهکشی مناسب باعث آسیب شدید به ریشه گیاه شما خواهد شد پس حتما زهکشی را بررسی بکنید.
رطوبت:
این گل به رطوبت زیادی احتیاج ندارد و شما میتوانید همون رطوبت محیط را برای آن داشته باشید ولی بهتر میباشد زیر گلدانی را از سنگ ریزه پر بکنید و سپس هر دو هفته یکبار آن را با آب پر کنید دقت کنید که نباید آب زیرگدانی با گلدان تماس داشته باشه
نگهداری سروپژیا:
دما:
این گیاه در دمای اتاق خوب رشد میکند ولی در زمستان دقت بکنید که دمای محیط کمتر از ۱۵ درجه نرود
خاک مناسب:
خاک سبک برای نگهداری این گیاه بسیار مناسب میباشد که برای تهیه این خاک شما میتوانید مخلوطی از یک قسمت پیت و یک قسمت خاک باغچه و ۲ قسمت ماسه یا پرلیت برای گلدان آن انتخاب کنید.
زمان تعویض گلدان:
برای تعویض گلدان اصلا عجله نکنید این گیاه دوست داره تا ریشه های زیادی تولید کنه ولی اجازه دهید تا گلدان کامل پر از ریشه شود و سپس اقدام به تعویض گلدان نمایید.
گلدهی سروپژیا:
این گیاه برای تکثیر هم در ساقه ها و هم در ریش تولید غده میکنه که شما میتونید به راحتی اونو تکثیر بکنید. برگ های این گیاه در نور کافی سبز پر رنگ خواهند بود واگر این شرایط نوری برای آن فراهم نشود برگ ها کمرنگ خواهند شد.
جالب میباشد بدانید که این گیاه توسط یک متصدی باغ گیاه شناسی کشف شده، زمانی که این متصدی در سال ۱۸۸۱ در ارتفاع ۱۵۰۰ متری در حال کشت بوده این گیاه را میبیه که از صخره آویزان شده و سپس بعد از ۱۳ سال باغ بوتانیک در انگلیس ارسال شد و حالا در منازل ما جا خشک کرده