نهالستان جلیلی ( معرفی درخت پالونیا )

توسط
در نهالستان

معرفی درخت پالونیا و ارقام آن (Paulownia):

معرفی درخت پالونیا و ارقام آن ، نهالستان جلیلی ارائه دهنده انواع نهال مثمر و غیر مثمر و همین طور گل های آپارتمانی می باشد.

 

 ویژگی های کلی این درخت:

 

پالونیا یا درخت پرنسس یا در ایران با نام درخت نوروز با نام علمی Paulownia گیاهی از راسته نعناسانان بوده و دارای ۶ تا ۱۷ گونه می باشد، گونه‌های مختلف آن بومی شمال آمریکا، چین، لائوس و ویتنام، و مناطق دیگر شرق آسیا، به ویژه ژاپن و کره هستند.

 

برگ های پالونیا قلبی شکل و شکوفه های خوشبو و  زیبا و خوشه ای دارد که معمولاً در ارقام مختلف به رنگ سفید، صورتی مایل به بنفش هستند، پالونیا برای اولین بار به نام Anna Pavlovna دختر پاول یکم تزار روسیه نام گذاری شده است، پالونیا هنگامی که بر روی گل می باشد (تقریباً اردیبهشت ماه) توریست هایی را برای تماشای باغ های زیبای آن به خود جذب می کند.

 

 

نهالستان

 

پالونیا درختی بسیار سازگار می باشد و در انواع خاک و آب و هوا و شرایط اقلیمی رشد می کند، این درخت در دشت های کم ارتفاع و زمین های مرتفع تا ارتفاع دو هزار متری کشور چین کاشته شده است، در کشور آمریکا نیز این درخت به وفور یافت می شود، در کشور ایران نیز این درخت در دهه ی ۸۰ برای اولین بار در شمال کشور کاشت شده، این درخت علاوه بر جنبه زینتی آن که به خاطر گلهایش می باشد به عنوان درختانی درآمدزا برای مصارف چوبی نیز کاشته می شود.

 

گونه های مختلف درخت پالونیا در دماهای ۲۰- تا ۴۵ درجه سانتی گراد رشد می کند البته برخی گونه ها در دماهای پایین رشد مطلوب را ندارند.

گلهای پالونیا معمولاً بعد از بلوغ و در سال های دوم یا سوم ظاهر می شود.

نام های دیگر این درخت: empress tree، princess tree، foxglove tree، aka Dragon Tree، Sapphire Tree، Phoenix Tree

درخت پالونیا جایزه انجمن شایستگی باغ انگلستان را از آن خود کرده‌است.

همچنین از برگ‌ها و گل‌های پالونیا در تولید کمپوست و تغذیه دام استفاده و ترکیبات دارویی از آن استخراج می‌شود.

 

 

ویژگی های درخت پالونیا:

از ویژگی‌های این درخت پالونیا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد

مقاومت به خاکهای آهکی و گچی

مقاومت به خاکهای با زهکش بد

مقاومت به دود و هوای مناطق صنعتی

مقاومت به کم‌آبی

 

پالونیا یکی از گونه های مناسب برای جنگل کاری می باشد، سرعت رشد این گیاه بالاست و برای فضاسازی شهری نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

پوست درخت پالونیا بعد از بلوغ معمولاً خاکستری رنگ است، قبل از بلوغ ساقه ها پوشیده از کرک هستند، گلهای زیبای پالونیا بعد از تلقیح تبدیل به کپسولهای بذر (میوه) می شوند که در ابتدا به رنگ سبز و چسبناک بوده و سپس قهوه ای می شود و بذرهای سبک پالونیا در آن قرار گرفته است و به وسیله باد به راحتی پراکنده می شود که این بذرهای سبک دلیل مهاجم نام گرفتن درخت پالونیا می باشد و باعث تداوم درختان در جنگل ها می شود، رایج ترین راه برای تکثیر پالونیا کاشت بذر می باشد. نهالستان جلیلی

 

پالونیا درختی برگ ریز است و خزان دارد و در مناطق معتدل و نیمه گرمسیری و سردسیری می توان پرورش داد، این گیاه همانطور که گفته شد دارای چوب با ارزشی است که با توجه به رشد سریع این درخت، قابلیت بالای تجاری سازی و درآمد زایی دارد، چوب های پالونیا سبک و نرم و قابل فرآوری های چوبی است.

ارقام مختلف پالونیا معمولاً دارای ارتفاعی بین ۱۰ تا ۲۵ متر بوده و دارای گستردگی عرضی تا ۱۰ متر نیز می باشد در نتیجه برعکس برخی درخت هایی که برای چوب کاشته می شود دارای سایه است، عمر این درخت را تا ۳۰۰ سال نیز برآورد کرده اند.

پالونیا دارای برگ های پهنی است که طول و عرض آنها به ترتیب به ۳۰ و ۲۰ سانتی متر نیز می رسد.

 

یک نکته مهم:

 

همانطور که گفته شد درخت پالونیا درختی مهاجم است و بومی ایران نیست و باید در کاشت آن در ایران محتاطانه رفتار کرد هر چند که سودآوری بالایی داشته باشد ولی باید توجه داشت که درختان بومی ما نیز نباید فراموش شوند، در ایران، صنوبرهای بومی همچون سفید پَلَت و سپیدار و تبریزی می‌روید و مردم نیز به طور سنتی آنها را می‌کارند و گونه‌های وارداتی صنوبر، از جمله صنوبر دِلتوئیدِس و صنوبر اور آمریکان نیز در دهه‌های اخیر رایج شده و مشکلی به وجود نیاورده است.

 

بنا بر تحقیقات اولیه انجام شده در ایران دربارهٔ درخت پالونیا و مقایسهٔ آن با صنوبر در محدودهٔ شرکت چوب و کاغذ مازندران، اختلاف معنی‌داری بین میزان رشد صنوبر و پالونیا دیده نشده است که البته این تحقیقات نیاز به صرف ۵ تا ۱۰ سال زمان و تحقیق بر روی رشد پالونیا در ایران دارد و هنوز به طور قطعی نمیتوان پالونیا را جایگزین صنوبر ایرانی کرد. نهالستان جلیلی

 

پالونیا نیازمندی‌های خاصی دارد، ازجمله خاک زهکشی شده می‌خواهد و رس موجود در خاک آن نباید بیشتر از ۲۵ درصد و هوای خاک هم نباید کمتر از ۵۰ درصد باشد. (نهالستان جلیلی)

 

نکاتی در خصوص کاشت و نگهداری از درخت پالونیا:

 

۱- خودداری از کاشت درخت پالونیا در نزدیکی لوله‌های آب لازم است.

۲ – حداقل سعی شود تا فاصله ۲ الی ۳ متر از ایجاد شاخه به سمت اطراف جلوگیری نموده و یک جوانه قوی را برای قلمه انتخاب شود.

۳- حداقل در سال اول کاشت، درخت بایددر زمانهای معین آبیاری شود. بطوریکه هیچگاه خاک آن خشک نشده و برگهای آن جمع نشود.

۴- سعی شود در ابتدای رشد روند مسیر حرکت درخت را با هرس نمودن شاخه‌ها و جوانه‌های آن تعیین شود.

 

برای خرید نهال با نهالستان جلیلی در تماس باشید

 

 

مطالب مشابه

نظرات