تمام مواردی که باید درباره کاشت نهال بدانید
اگر به دنبال خرید نهال در کرج هستید با نهالستان جلیلی در تماس باشید تا شما را از خرید نهال در کرج پشیمان نشوید. در ادامه شما را به خواندن تمام مواردی که باید درباره کاشت نهال بدانید دعوت میکنیم.
این روزها، روزهایی است که در هر گوشه و کنار شهر و حتی حیاط خانه و ساختمان میتوان بدون ایجاد مزاحمت برای دیگران درختی کاشت. فقط باید حفرهای ایجاد کرد و ریشههای رونده نهالی را در آنجا داد تا بعدها درخت خوش قد و بالایی سایه بگستراند و عضوی از طراوت و سیستم تنفسی شهرمان شود.
درخت را در هر زمانی میتوان کاشت اما کارشناسها بهترین زمان را اسفندماه میدانند. این مطلب که به کمک مهدی شعبانی (کارشناس و تولیدکننده گل و گیاه) تهیه شده، راهنمای سریعی است در مورد اینکه در شهرهای بزرگ چگونه ریشههای یک نهال را به خاک بسپاریم و چه کنیم تا این نهال بگیرد و به مجموعه درختهای شهرمان افزوده شود.
زمان مناسب کاشت چه وقت است؟
اشخاصی که متخصص این کار هستند میگویند که نهال را هنگامیکه خواب است باید کاشت تا وقتیکه بیدار شد، ریشههای خود را توی خاک ببیند و سر حال بیاید. مدت زمان کاشتن نهال تا بیدار شدن آن نیز نباید زیاد باشد که یخ بزند. بنابراین اسفندماه و روزهای آغازین بهار، بهترین زمان برای کاشت نهال است. این اتفاق بهتر است در روزی بیفتد که باد چندانی در حال وزیدن نیست. اما نباید در باد شدید نهال را کاشت زیرا ممکن است نهال نوپا را کج کند. البته نمیشود گفت که در باقی روزهای سال نتوان درخت کاشت. نیمه دوم سال و خصوصا ۳ ماه زمستان، زمان مناسبی برای کاشت نهال محسوب میشود.
چه نوع نهالی بکاریم؟
درختها انواع گوناگونی دارند اما در یک تقسیمبندی جامع میتوان آنها را به مثمر یا میوهای و غیرمثمر یا تزئینی تقسیم کرد. درختهای مثمر با توجه به اینکه با میوههایشان بخشی از زحمات باغبان را جبران میکنند، طرفداران بیشتری دارد. ولی این درختها مقاومت کمتری از درختهای تزئینی دارند و با توجه به آلودگی هوا و شرایط اقلیمی، اغلب آنها در شهرهای بزرگ نمیگیرند و به بار نمینشینند.
اگر اصرار به کاشت درختهای مثمر دارید، بهتر است سراغ درختهایی مثل نارنج، خرمالو، انگور و توت بروید که از درختهای مثمر مقاوم محسوب میشوند و برخلاف درختهایی مثل گیلاس، چندان افاده ندارند و احتمال به بار نشستنشان بیشتر است.
بسیاری از مراکز توزیع گل و گیاه، در اسفند ماه به فروش نهال مشغولند. نهالفروشان دورهگرد هم افزون بر فروش نهال، به آمادهسازی و کوددهی خاک باغچه میپردازند.اما بهتر است شما با خرید نهال از کرج مطمئن ترین نهال با گارانتی را خریداری کنید.
یک موضوع دیگر هم در مورد
آبیاری نهال خدمتتون عرض میکنیم که بد نیست به یک فوت کوزهگری هم در مورد درختهای مثمر توجه کنید که کارشناس ما بر اثرتجربه کسب کرده است. او میگوید که وقتی درخت شکوفه داد، باید آبیاری آن را متوقف کرد و تا زمانی که شکوفهها نریخته و میوه شکل نگرفته، به آن آب نداد.
مکان کاشت نهال کجا باید باشد؟
برای اینکه نهال رشد کند و درخت شود، نیاز اساسی به آفتاب مستقیم دارد. به غیر از آفتاب، خاک هم منبع مهم تغذیه برای نهال است. بنابراین اگر درختی بزرگ و کهن در کنار نهال نوپا قرار دارد، باید به این اندیشید که آیا چیزی از منابع غذایی برای نهال جوان باقی میگذارد؟ در نقطهای که قرار است ریشههای نهال به خاک سپرده شود، بهتر است تا شعاع حداقل ۲ متری، گیاه دیگری در خاک نباشد و فاصله داشته باشد.
اگر قصد دارید چند نهال را با هم بکارید، متناسب با نوع نهال باید بین آنها فاصله بگذارید؛ مثلا درخت توت، به پر شاخ و برگبودن معروف است و طبیعتا نهال توت باید فاصلهای ۳ تا ۴ متری با نهال کناری داشته باشد اما اگر میخواهید درختی مثل سرو تبریزی که راه آسمان را میگیرد بکارید، فاصله یک و نیم الی ۲متری کافی است.
نهال چه مقدار نیاز به مراقبت دارد؟
مرسوم است که بلافاصله بعد از کاشت نهال، آن را آبیاری میکنند. این آبیاری، به عنوان نخستین تغذیه نهال در خانه جدید را دارد. نهالهای تازه کاشته شده معمولا در خطر جابهجایی ریشه قرار دارند و این جابهجایی ممکن است در اثر ضربهای آرام و یا وزش باد اتفاق بیفتد. به همین دلیل است که در کنار نهال، چوبی که به قیم معروف است را درون خاک فرو میکنند و نهال را با نخ و یا پارچه به آن میبندند. فقط باید مراقب بود که وقتی قیم در خاک فرو میرود، به ریشههای نهال صدمه وارد نشود.
بعضی از درختها به آبیاری روزانه نیازی ندارند اما نهال را صرفنظر از اینکه قرار است چه درختی شود، باید هر روز آبیاری کرد و میزان آب باید به اندازهای باشد که نهال اصطلاحا سیراب شود و آب به ریشهاش برسد.
چند نکته درختی
گیاهان منابع غذایی خاک را مصرف میکنند و خاک به مرور نمیتواند تغذیه درستی داشته باشد . به همین دلیل باید برای بازیابی توان خاک، به آن کود میافزایند که به ۲ روش انجام میگیرد. روش اول، پخش سطحی نام دارد که در ریختن کود و یکنواخت کردن آن بر سطح خاک خلاصه میشود. روش دوم که چالکود خوانده میشود، کمی سختتر و بسیار مؤثرتر است. اطراف درخت چند حفره به ابعاد حدود ۳۰سانتیمتر کنده شده و با کود پر میشود.
مناسبترین زمان برای شخم زدن باغچه، فصل پاییز و پیش از آغاز یخبندان است. باغبانها بر این باورند که یخ زدن زمین، باعث از بین رفتن آفت خاک میشود و بر این اساس زمستانهایی که یخبندان چندانی نداشته باشد، برای آنها نشانه خوبی نیست.
شخم زدن یا همان زیر و روکردن خاک باغچه، باعث تقویت و افزایش نفوذپذیری خاک میشود و بهتر است که همزمان، مقداری کود دامی هم به خاک افزوده شود.
از نهالی که امسال کاشته شده، انتظار نمیرود که در زمستان سال بعد به درختی تنومند تبدیل شود. بنابراین در زمستان بعدی نیاز به مراقبتهایی دارد. اگر نهال مثمر است، بهتر است کیسهای روی شاخ و برگ آن کشیده شود، چون این گونه نهالها مقاومت کمی دارند و ممکن است یخ بزنند و از خواب زمستانی برنخیزند اما یخ زدن خاک در پای نهالها، اتفاق خوبی است و باعث نابودی آفتها میشود.
چطور از سلامت نهال مطمئن شویم؟
کاشتن یک چوب خشک و رسیدگی فراوان به آن، هرگز باعث پدید آمدن درخت نمیشود. بنابراین پیش از کاشت نهال، باید از سلامت آن مطمئن شوید. بررسی کنید که ساقه نهال، انحنای خاصی نداشته باشد و علائمی از بیماری مثل لکه یا خشکی بر آن مشاهده نشود اما مهمترین قسمت، ریشه نهال است.
بیماریهای نهال را میتوان با سم و دارو رفع کرد اما صدمههایی که به ریشهاش وارد شده، مداوا ندارد. گاهی اوقات برای بیرون کشیدن نهال از خاک، ساقه آن را میکشند یا بیل را کنار ساقه با شدت در خاک فرو میبرند که باعث قطعی ریشهها میشود و رسما حیات نهال را به پایان میبرد. پس بهعنوان مهمترین معیار، دقت کنید که نهال پر ریشه باشد.
باز هم اگر میخواهید مشاوره تخصصی تر در این باره بگیرید با خرید نهال در کرج از نهالستان جلیلی بهترین مشاوره و راهنمایی را به شما کرده تا از سلامت نهال خود مطمئن شوید.
چطور گودال کاشت را آماده کنیم؟
برای کاشتن نهال باید گودالی حفر شود که نه چندان عمیق و نه چندان کم عمق باشد. ریشههای نهال باید کاملا در خاک پنهان شود. ابتدای ساقه یا آنجا که ریشه به پایان میرسد، باید دقیقا در سطح خاک قرار گیرد. پس عمق حفره را باید متناسب با اندازه ریشه تعیین کرد.
خاکی که نهال در آن قرار میگیرد، باید عاری از مصالح ساختمانی باشد. بهتر است مقداری ماسه به خاک افزوده شود تا از فشردگی خاک کاسته شده و آب راحتتر به ریشه برسد. نسبت ده به یک بین خاک و ماسه، نسبت خوبی است.
نهال را بهصورت کاملا قائم داخل گودال بگذارید و گودال را با خاکی ترکیب شده با کود دامی پر کنید. کود گاوی از باقی انواع کود بهتر است. خاک را به آرامی بفشارید تا صاف و یکنواخت شود.
از کجا نهال مورد نیاز را تهیه کنیم؟
تهیه نهال خصوصا در روزهای پایانی سال، کار آسانی است. بسیاری از مراکز توزیع گل و گیاه، در اسفند ماه به فروش نهال هم مشغول میشوند. شما میتوانید با خرید نهال در کرج از نهالستان جلیلی بهترین نهال را تهیه کنید.
اگر میخواهید اطلاعات بیشتری در مورد راهنمای خرید نهال داشته باشید کلیک کنید .
در ادامه پس از خواندن این مقاله اگر در مورد هرس و خرید نهال در کرج میخواهید اطلاعات بیشتر کسب کنید با ما در تماس باشید. همینطور اگر به دنبال خرید نهال در کرج هستید با ما در تماس باشید
شما میتواتید با جستجو کلید واژه خرید نهال در کرج به وبسایت نهالستان جلیلی را جستجو کرده و بهترین ها را از ما بخواهید