نهال نارنج

توسط
در نهالستان

خصوصیات شیمیایی نهال نارنج :

از نظر ترکیبات شیمیایی و مواد موثره ی نارنج، وجود ویتامین های ب۱، آ و ث مشخص شده است. از شکوفه تازه آن یا همان گل بهار نارنج، مقداری اسانس روغنی به نام Oil of neroli bigarad و عرق بهار نارنج نیز استخراج می شود. در پوست آن موادی مانند هسپریدین Hesperidin، ایزوهسپریدین Isohesperidin، اوران تیامارین Aurantiamarin، و یک اسید متبلور و بی شکل وجود دارد. از برگ و سرشاخه های سبز و جوان آن نیز اسانسی گرفته می شود، به نام اسانس پتی گرین. در اسانس نارنج، ۷ -هیدوروکسی کومارین ژرانیل اتر یا اوراپتن Aurapten یافت می شود.

پوست و شکوفه بهارنارنج گرم و خشک میباشد ولی عصاره ی ترش میوه ی نارنج، سرد و خشک میباشد و تخم آن با پوست، سرد و خشک میباشد. در عصاره ی ترش آن یک ماده لزجی وجود دارد که برای رفع ترشحات سینه و سرفه های گرم خوب میباشد. آب نارنج با شکر برای دفع صفرا مفید میباشد. ضرر نارنج برای اعصاب خیلی کمتر از سایر عصاره های ترش میباشد. ولی اسراف در خوردن آن برای کبد مضر میباشد. بخصوص اگر ناشتا خورده بشود. جوشانده پوست نارنج مقوی معده و کمی صفرا ُبر میباشد. از آب نارنج برای خوشبو کردن و بهبود طعم غذا استفاده می‌شود.

شکوفه  های آن یکی از معطر ترین گل ها میباشد که از آن مربای بهار نارنج و هم چنین عرق بهارنارنج در طب سنتی ایران کاربرد دارد. در درمان ناراحتی های معده از مربای آن استفاده میشود. عرق بهار نارنج به صورت گسترده ای برای تحریک تجزیه چربی توسط نورآدرنالین در گیرنده های بتا ۳ می باشد و موجب افزایش متابولیسم بدن و از دست دادن وزن بطور سالم و دائم می شود. عرق بهار نارنج به علت وجود ترکیب موثر خود به نام (Oxedrine ) Synephrine، که شبیه به Ephedra یا Epinephrine می باشد در موردکاهش وزن هم کاربرد دارد. ephedra موجب کاهش اشتها و افزایش سوخت و ساز بدن، افزایش سرعت سوزاندن کالری در بدن و در نتیجه تحریک از دست دادن چربی در سلول های چربی بدن می شود.

این پست توصیه می شود

نظرات